در این مطلب، اطلاعاتی دربارهی آموزش تئوری موسیقی و آموزش نی مقدماتی و آموزش صداسازی و پرورش صدا را مشاهده خواهید کرد.
موسیقی زبان مشترک تمامی ملل و فرهنگها است که نهتنها میتواند آرامش بینظیری به شنونده هدیه دهد؛ بلکه بهراحتی روح را از آلودگیها و افکار مسموم رها میکند. یادگیری این هنر شگفتانگیز میتواند زندگی هر فرد را نیز بهراحتی دگرگون کند. بیدلیل نیست که آموزش آن را هزینه نمیتوان دانست؛ بلکه سرمایهگذاری بلندمدت نیز محسوب میشود.
اگر دوست دارید یک ساز بیاموزید و از مزایا حیرتانگیز آن همچون تغییر خلقوخو، افزایش حافظه، کاهش استرس و بروز خلاقیت بهرهمند شوید؛ اما زندگی پرمشغله این امکان را از شما گرفته است و نمیتوانید ساعتها وقت بگذارید تا در این هیاهو و ترافیک اغلب سنگین از کلاسهای حضوری آموزشگاهها استفاده کنید که معمولا با هزینهی گزاف نیز همراه هستند، آکادمی خنیاگر با تولید محتواهای آموزشی فرصت طلایی برای شما فراهم کرده است تا در هر ساعت از شبانهروز و هر مکان، حتی زمانیکه منتظر اتوبوس یا مترو هستید، از فیلمهای آموزشی آنلاین بهره ببرید که با شیوهی استاندارد روز دنیا تهیه شدهاند.
اغلب اوقات ناکامی خودمان را به اوضاعواحوال خاص خانوادگی و محیط نابهسامان محیطی و هزاران دلیل دیگر گره میزنیم؛ اما درحالحاضر با وجود ابزارهای شگفتانگیز اینترنت، برای یادگیری هیچ مهارتی حتی موسیقی نمیتوان بهانهجویی کرد و کافی است بهجای مقصر دانستن دیگران، فقط اراده کنید.
فراموش نکنید برای یادگیری موسیقی هیچگاه دیر نیست و آکادمی موسیقی خنیاگر این امکان را فراهم کرده است تا تمامی افراد از کودکان مستعد تا افراد میانسال که اغلب حسرت روزهای رفته را میخورند و حتی خجالت میکشند، برای تحقق آرزوی قلبی و یادگیری ساز بهمنظور نمایش توانمندی خاکخوردهی درونی خویش گام بردارند و بتوانند بیاموزند و حرفهای بنوازند.
فرقی ندارد ساکن بهترین منطقهی کلانشهر تهران با امکانات رؤیایی هستید یا زندگی در دورترین شهر مرزی موجب شده فرصت بهرهبردن از کلاسهای آموزشی باکیفیت و استفاده از محضر استادان مشهور موسیقی را از دست بدهید. شما میتوانید بهراحتی با استفاده از بستههای آموزشی خنیاگر، مطابق با اصول استاندارد جهانی از آموزشهای حرفهای استادانی که در تمام کشور و نزد تمامی اهالی موسیقی ایران و حتی جهان شناختهشده هستند، بیاموزید و هنر وجودی خویش را بهنمایش بگذارید.
حتی یکبار تماشای فیلمها و انجام تمرینها میتواند نیاز تمامی علاقهمندان عزیز و هنردوست به آموزش حرفهای را با هزینهای مقرونبهصرفه برطرف کند. علاوهبرآن، برخلاف کلاسهای حضوری آموزشگاهها میتوانید بارها و بارها این محتواهای آموزشی را ببینید و یکبار هزینه کنید و تا آخر عمر از مزایای بینظیر آن بهرهمند شوید.
در تولید محتواهای آموزشی خنیاگر، از استادان بنام و چیرهدستی کمک گرفته شده است که آوازهی هنر و توانمندی آنان در سبکهای مختلف را کسی نیست نشنیده باشد. افزونبراین، سابقهی آموزشی درخشان به هزاران هنردوست میتواند تأکید توانمندی درخوتوجه تدریس ایشان نیز باشد و بهراحتی میتوانند به شما کمک کنند با آموزش گامبهگام، علاوه بر تقویت مهارتهای خویش، بتوانید به سطحی از آمادگی برسید که با آثار حرفهای شاهکاری از احساسات درونی خویش را نیز بهنمایش بگذارید. برخی از استادان خنیاگر عبارتاند از:
برخی با این تصور که برای آموزش موسیقی فقط ارتباط مستقیم با استاد میتواند مفید باشد، خود را از استفاده از فرصت طلایی برای دریافت آموزشهای آنلاین محروم میکنند. بااینحال، با خنیاگر بهراحتی میتوانید بیاموزید و پیشرفت کنید. علاوهبر حضور بهترین استادان موسیقی ایران که آرزوی بسیاری فقط استفاده از آموزشهای بینظیر آنها است و کارنامهی درخشانشان همچون الماس در این عرصه میدرخشد و هر فردی را میتواند مجاب کند سطح آموزشها با چه کیفیتی تهیه شده، مجموعهی خنیاگر اصول حرفهای را نیز در زمان ضبط فیلمها دقیق رعایت کرده است.
برای اینکه هنرجویان بهخوبی بتوانند از این آموزشها بهرهمند شوند، باتوجهبه توانمندی چشمگیر تیم فیلمسازی حرفهای، تمامی جزئیات بهتصویر کشیده شدهاند. همچنین، برای برقراری ارتباط بهتر مخاطبان تمامی نکات از نورپردازی و صدابرداری و تدوین با اصول حرفهای در نظر گرفته شدهاند. بیدلیل نیست بسیاری کیفیت محتواهای تولیدی را هممرتبه با آثار شاخص هنری نیز میدانند. برای تفهیم بهتر آموزشها نیز از شیوهی نوین نمایش نتها روی تصویر استفاده شده است تا بدون برش تصاویر نتها را بتوان دید. بازدهی درخورتوجه یادگیری نیز مرهون آن دانست که در زمان اجرای نتها، نشانگر متحرک همزمان با آموزشها هر استاد پیش میرود تا هنرجو سردرگم نشود.
در این روزهای تکراری و پر از ماجرا، نهتنها گوشسپردن به موسیقی، بلکه نواختن سازهای شگفتانگیز آن همچون مُسکّن میتواند بسیاری از دردهای روحی و جسمی را التیام بخشد. فرصت شکوفایی توانمندی را از خودتان نگیرید؛ بستههای آموزشی خنیاگر با قیمتی بسیار استثنایی درمقایسهبا کلاسهای حضوری تهیه شدهاند و علاوهبرآن، با وجود بهترین استادان حرفی برای گفتن نمیماند. در محتواهای خنیاگر، میتوانید تلفیق مناسب هنر و دانش علمی و کار تیمی تخصصی را شاهد باشید. بیدلیل نیست که با استقبال پرشور علاقهمندان به موسیقی نهتنها در ایران، بلکه بسیاری از ایرانیان مقیم کشورهای خارجی نیز مواجه شده است.
اگر شما نیز دوست دارید از محتواهای آموزشی خنیاگر برای نمایش بهتر ذوق و هنر موسیقیایی بهرهمند شوید، میتوانید برای تصمیمگیری بهتر به تماشای نمونههایی بنشینید که در اینستاگرام و وبسایت قرار گرفته است و درصورت تمایل، برای ثبتنام ازطریق لینک فعالسازی اقدام کنید. باتوجهبه اطمینان مجموعه به سطح کیفیت آموزشی، گارانتی و ضمانت برگشت وجه نیز ارائه شده و این امکان نیز فراهم است با استفاده از اینترنت نیمبها، تکجلسه یا مجموعهی کامل را بخرید و مشاهده کنید.
آشنایی با تئوری موسیقی علاوهبراینکه بر گسترش سواد موسیقیایی هنرجویان تأثیر شگرفی میگذارد، میتواند همچون کاتالیزور سرعت یادگیری نوازندگی و آهنگسازی را نیز افزایش دهد. در این بستهی آموزشی جامع، افراد علاوهبر تسلط بر قواعد و اصطلاحات، در نحوهی اجرا نیز پیشرفت شگفتانگیزی را شاهد خواهند بود. دکتر امیرحسین رمضانی تمامی نکات را بهصورت بسیار جزئی و با بیانی قوی معرفی کردهاند تا افراد علاوهبر شناخت مفاهیمی همچون خطوط حامل و کلیدها و نتها برهارمونی، بر ساخت ملودی و ارکستر نیز مسلط شوند. این شاهکار آموزشی کمک میکند هنرجویان بهراحتی بر استرس و اضطراب خود فائق آیند و بتوانند احساسات و هیجانات را از درونیترین لایهها بیرون بکشند و نامی در این عرصه بر جای بگذارند.
دکتر امیرحسین رمضانی از هنرمندان فاخر و جوان موسیقی اصیل ایرانی است. آوازهی کارنامهی فعالیتهای شاخص ایشان در آهنگسازی و نوازندگی پیانو، تنها میتواند گوشهای از توانمندی را بهنمایش بگذارد. تجربهآموزی نزد استادان گرانقدری همچون شهره قاجار، تامارا دولیدزه، دلبر حکیمآوا، کمال پورتراب، تقی ضرابی، مسعود ابراهیمی، محمدرضا تفضلی و شاهین فرهت در تربیت شخصیت هنری خارقالعاده ایشان بیتأثیر نبوده است. فارغالتحصیلی با کسب رتبهی عالی از دانشگاه عالی موسیقی در رشتهی نوازندگی پیانو و اخذ مدرک دکتری تخصصی (Ph.D) در رشتهی پژوهش و هنر گرایش موسیقی را باید با تسلط باورنکردنی ایشان بر جغرافیای موسیقی بیانتهای ایران مرتبط دانست.
نی با آوای سوزناک و مخملینش افراد بسیاری را ترغیب میکند که این ساز اصیل و نجیب را بیاموزند. فرقی ندارد تمایل دارید از این ساز در تکنوازی یا همنوازی استفاده کنید، زمانی شاهد مهارت چشمگیر در نواختن این ساز محبوب خواهید شد که گامهای آموزشی خود را درست بردارید. در این ۹ جلسهی آموزشی پربار که همراهبا تمرین ممکن است یک سال بهطول بینجامد، تمامی افراد با هر سطحی از دانش موسیقیایی میتوانند همراهبا بیان شیوای استاد شاهو عندلیبی، تکنیکها و نکات آموزشی ساز نی هفتبند ایرانی را بهدرستی بیاموزند.
آموزش پیشینه و ساختار ساز از دیگر نکاتی است که در این بستهی آموزشی به آن اشاره شده است. قرارگیری آموزش نتخوانی، کوکهای ساز، انگشتگذاری و ترکیب درست تمرینها و قطعهها میتواند بیانگر سطح چشمگیر کیفیت این بستهی آموزشی منحصربهفرد باشد.
شاهو عندلیبی از هنرمندان و استادان برجستهی موسیقی اصیل کردی است. توانمندی ایشان علاوهبر نواختن حرفهای نی در آوازخوانی نیز شهرهی عاموخاص است. آثار بینظیری که تولید کردهاند، همچون الماس در سوابق کاری ایشان میدرخشد. بهارثبردن استعداد از زندهیاد ایرج عندلیبی، پدرشان، اگرچه در تبلور مهارت خیرهکنندهشان تأثیر بسیاری گذاشت، تجربهآموزی از محضر استادانی همچون مجید درخشانی (برای یادگیری گروهنوازی و بداههنوازی) و استاد محمدرضا شجریان (درزمینهی یادگیری آوا) و جمشید عندلیبی (برای یادگیری آموزش نی) را نیز نباید از قلم انداخت. همچنین، ایشان توانستند با اخذ مدرک کارشناسی ارشد موسیقی از دانشگاه هنر ازنظر آکادمیکی نیز توانمندی خویش را ارتقا بخشد.
در این ۱۸ جلسهی آموزشی، هنرجو میتواند از روشها و تمارین شاخص گنجاندهشده بسیار بهره ببرد تا بهراحتی کنترل صدای خویش را بهدست گیرد. فرد اگر همگام با استاد تمرینها را پیش ببرد، میتواند بهراحتی و بدون تنش و فشار و انقباض شاهد کارایی درخورتوجه تارهای صوتی و حنجرهاش باشد و درنهایت، از مهارت کنترلی خویش شگفتزده شود. با این بستهی آموزشی شگفتانگیز و تاکتیکهای مهیج آن، دیگر رؤیای خوانندگی از آواز سنتی ایرانی تا پاپ و کلاسیک و راک دورازانتظار نیست و بهراحتی به واقعیت تبدیل میشود. ناگفته نماند تلاش و تمرین میتواند نقش استعداد را کمرنگ کند.
هانیه کیان همواره از استادان توانمند درزمینهی آموزش صداسازی و مبانی آواز یاد میشود که توانسته شاگردان بسیاری را تربیت و با موهبتهای درونی آشنا کند. البته نباید از قلم انداخت که ایشان توانمندی شاخصی در نوازندگی تار نیز دارند.
اگرچه برای موفقیت و نواختن دلنشین سازهای موسیقی نیاز است استعداد و ذوق درونی مشهودی داشت، باتوجهبه اینکه با خرید این مجموعهی آموزشی منحصربهفرد با قیمت ویژه، امکان تماشا و انجام چندینبارهی تمرینها وجود دارد، حتی افرادی که از توانمندی معمولی نیز برخوردار هستند، باتوجهبه علاقهی ذاتی میتوانند در این زمینه با پشتکار به هنرمندی حاذق تبدیل شوند. استفاده از بستههای آموزشی آکادمی خنیاگر فقط برای افرادی خاص نیست و کافی است بخواهید تا بتوانید بنوازید و نمایش جذابی از ذوق هنری خویش به عرصه وجود بگذارید.
منبع: آموزش تصویری تئوری موسیقی، نی و صداسازی بهصورت آنلاین و تصویری
در حال حاضر مشکلات ناروایی گویی و اختلالات گفتاری روز به روز در حال شیوع بیشتری هستند و سلامتی کودکان بسیاری را تهدید می کنند، مشاورین توانمند و دلسوز مجموعه نورولند (فرزندان برتر سابق) برای کاهش ریسک ابتلا در تلاشند با تهیه مقالات تخصصی علائم هشدار دهنده را به خانواده ها آموزش دهند.
کارنامه درخشان در زمینه درمان بدون دارو اختلالات هزاران کودکان این مرز و بوم در سال های فعالیت خود گواه توانمندی و دانش بالای این متخصصین است.
مطالعه این مقاله علاوه بر آشنایی شما عزیزان با مباحث متداول اختلالات گفتاری و زبانی می تواند به شناخت علائم هشدار دهنده نیز کمک کند تا از گسترش مشکل فرزندتان پیشگیری کنید. همچنین شواهد رفتاری مرتبط با اختلالات گفتاری کودکان ۲ و ۳ سال نیز معرفی شده است تا در بهترین زمان برای استفاده از راهکار های درمانی اقدام کنید.
موسسه نورولند با کادری مجرب از بهترین متخصصان گفتار و زبان این آمادگی را دارد که از طریق بستر اینترنت به حل چالش ها و دغدغه های والدین بپردازد.
فرقی ندارد که خانواده ای عزیز ساکن پایتخت هستند یا محدودیت های جغرافیایی امکان بهره گیری از خدمات حضوری را از آن ها سلب کرده است می توانند از طریق شبکه های اجتماعی متداول همچون واتساپ و اسکایپ خدمات مشاوره ای دریافت کنند.
چرا باید اختلالات گفتار و زبان کودکان را درست شناخت؟
اختلالات گفتار و زبان به خودی خود چندان خطرناک نیستند البته باید در زمان طلایی برای درمان اقدام شود.
این گروه اختلالات علائم بسیار متنوعی را در هر کودک به نمایش می گذارند که موجب سردرگمی والدین می شود اما در صورتی که بتوان اطلاعات خود را افزایش داد چالش چندانی برای تشخیص وجود نخواهد داشت. کارشناسان و متخصصان کار بلد موسسه نورولند نیز مقالات تخصصی تهیه کرده اند و در وب سایت خود قرار داده اند که مطالعه آن ها بسیار کمک کننده است.
فرزند ثمره زندگی هر خانواده است که مشکل بر سر راه سلامتی او می تواند فضای خانه را به شدت دچار تشویش کند، توصیه می شود برای تشخیص اختلال یا مشکلات مشابه آگاهی خود را افزایش دهید. در این مطلب رایج ترین اصطلاحات گفتار و زبان نیز آورده شده است تا گام موثری در آگاهی والدین برداشته شود.
اختلال زبان و گفتار اگرچه در ظاهر یکی به نظر می رسند اما مرز باریکی بین شواهد رفتاری و علائم هر یک وجود دارد. زمانی می توان امیدوار بود که کودکان درگیر این نوع اختلالات به درمان پاسخ دهند که تشخیص درست صورت گیرد.
متخصصان و کارشناسان حوزه زبان و گفتار افرادی هستند که علم و تخصص دارند تا تمهیدات لازم تشخیص و درمان را انجام دهند اما والدین نیز می توانند نشانه های پر خطر را حتی در سنین کم شناسایی کنند.
کودکان درگیر اختلال زبان در استفاده از مهارت های کلامی سردرگم هستند و چندان نمایش قابل قبولی عرضه نمی کنند. کاربرد نادرست کلمات و عبارات و حتی لحن نامتناسب سبب شده که افراد نتوانند رمز و راز فکری آن ها را بگشایند.
استفاده درست از زبان بدن از دیگر مهارت هایی است که این گروه در آن ضعف دارند. احساسات و هیجانات خود را به گونه ای بیان می کنند که علاوه بر واکنش غیرطبیعی سبب فشار روانی مضاعف نیز بر پیکره احساس آن ها می شود.
تشخیص به موقع و پیشنهاد اقدامات درمانی موثر از جمله مسئولیت های کارشناسان گفتار و زبان است که می تواند رنج و سختی که این گروه کودکان متحمل می شوند را کاهش دهد تا سطح کارایی بالاتری در مهارت های کلامی به دست آورند.
والدین موظفند هر گونه آشفتگی و اختلالی را که کودک در کلام بروز می دهد را جدی بگیرند. متاسفانه هنوز وجود دارند خانواده هایی که حتی ناروا گویی های ملموس را نیز به منزله شیرین زبانی کودک تلقی می کنند و تا زمانی که گفتار فرزندشان دچار مشکل جدی نمی شود لزومی به استفاده از اقدامات درمانی نمی بینند.
تنوع بالای علائم اختلالات زبانی از دیگر چالش هایی است که بر سر راه تشخیص به موقع قرار گرفته است.
بعضی از این گروه اختلالات در اثر ضربه، سکته و یا حتی تومور به وجود می آیند. در مواردی نیز کودک از همان بدو تولد با این اختلال به دنیا می آید و قادر نیست از این مهارت پر کاربرد استفاده درست کند و رفتار های غیر معمولی را به نمایش می گذارد.
اختلال زبان- بیانی و اختلال زبان- دریافتی از دیگر تقسیم بندی های اختلالات زبان محسوب می شوند. مطالب تخصصی وب سایت نورولند می تواند کمک کند شما این گروه از اختلالات را به خوبی بشناسید.
کودکان درگیر اختلال زبان- بیانی نمی توانند مفاهیم و افکار ذهنی را به خوبی بازگو کنند. این گروه چندان از موهبت درونی گفتار برخوردار نیستند که ضعف مشهودی در کاربرد مهارت های کلامی آنان به وجود می آورد.
درگیری با اختلال زبان- دریافتی بر قدرت درک کودکان ضربه سهمگینی وارد می کند. این گروه قادر نیستند حتی ساده ترین عبارات دیگران را بفهمند و دایره ارتباطات خود را نیز به شدت محدود می کنند و اغلب ناچارا به انزوا و گوشه نشینی روی می آورند.
مهارت کلامی از جمله توانمندی های ملموسی است که نشان از سلامتی کودک دارد. در حال حاضر اختلالات گفتار و زبان روز به روز در حال شیوع بیشتری هستند، شناخت رفتار های پر خطر می تواند علاوه بر این که بازده درمان را افزایش دهد، احتمال لطمات روحی را نیز کاهش دهد.
نارواگویی در تلفظ حروف سختی همچون " س، ز، ر، ت" چندان غیر معمول نیست اما در صورتی که فرزندی دارید اغلب حروف را نمی تواند به درستی بیان کند نیاز است برای درمان جدی اقدام کنید.
البته نباید فراموش کرد کودکان با افزایش سن قادرند بر ضعف های خود فائق آیند و مهارت بیشتری را به دست آورند.
گفتار درمانگر را می توان از جمله متخصصانی دانست که با علم و تجربه ای که در این زمینه دارند به کودکان کمک می کنند بتوانند مطابق الگوی طبیعی حرف بزنند. اگر مایلید درباره سایر اختلالات گفتاری بیشتر بدانید و از طریق شواهد رفتاری در رمز گشایی آن ها موفق شوید مطالعه ادامه مطلب به شما پیشنهاد می شود.
لکنت زبان اختلال نام آشنایی است که اغلب استرس و اضطراب محیطی در بروز آن نقش بسیاری دارد. شواهد رفتاری همچون مکث، گیر، بیان چندین باره کلمه و یا کشیدن اصوات برخی حروف می تواند به منزله وجود این نوع اختلال باشد.
در صورتی که احتمال می دهید فرزند شما نیز با این مشکل مواجه شده است نگران نباشید، اغلب با افزایش سن کمرنگ می شود.
البته هستند افراد بزرگسالی که ممکن است در اثر ضربه مغزی، سکته و یا مصرف دارو های خاص این علائم را بروز دهند.
گفتار درمانی از جمله حوزه هایی است که می تواند به حل این چالش جدی کمک کند به طوری که افراد حتی به مهارت خیره کننده کلامی نیز دست یابند.
زمانی وجود لکنت زبان نگران کننده است که فرد شواهد دیگری همچون چشمک زدن، لرزش لب ها و فک و یا تیک صورت را نیز داشته باشد.
زمانی که عضلات مرتبط با تکلم فرد دچار حادثه شوند توانایی حرف زدن پیوسته و روان کاهش پیدا می کند. بسته به نوع و شدت، علائم متفاوت اند. برخی تنها سرعت گفتار پایینی دارند ولی وجود دارند افرادی که به حدی دچار نارواگویی هستند که کلام به هم ریخته و تکه تکه آن ها دیگران را برای درک مفاهیم دچار چالش جدی می کند.
فلج مغزی، سکته، آسیب مغزی، تومور و حتی پارکینسون در بروز این اختلال تاثیر بسیاری دارند.
خدمات گفتار درمانی می تواند نه تنها به بهبود سرعت گفتار کمک کند بلکه توانایی عضلات را نیز ارتقاء می دهد تا افراد بتوانند از وضوح گفتاری بیشتری برخوردار باشند.
اختلال نوک زبانی از دیگر گروه اختلالات گفتاری رایجی است که فرد را برای بیان برخی حروف همچون "ر، ز، س" دچار چالش جدی می کند.
متاسفانه وجود دارند والدینی که چندان این اختلال را جدی نمی گیرند که ممکن است مشکلاتی را حتی در آموزش و شخصیت فرزند خود نهادینه کنند.
پاتولوژیست های گفتار و زبان می توانند در سنین اولیه با شناخت دلایل و نشانه ها مانع از افت مهارت کلامی کودک شوند. تمارین و فعالیت هایی که انجام می گیرد می تواند بازدهی درمان را به شدت افزایش دهد.
شرایط نامناسب محیطی و حتی شیوه تربیتی غلط والدین می تواند به عنوان عوامل تاثیر گذار در بروز این اختلال نام گذاری شود.
در بروز آپروکسی، آسیب مغزی نقش اساسی را دارد. ناتوانی مغز در هماهنگی حرکات عضلات ضروری برای بیان اصوات می تواند علت اصلی بروز این مشکل نام گیرد.
از دیگر شواهد رفتاری می توان به ریتم پایین گفتار و اشتباهات بی ثبات در تکلم اشاره کرد. استفاده از خدمات گفتار درمانی راهکار موثری است که به این گروه کمک می کند توانمندی خویش را در تولید کلمات افزایش دهند.
حوزه درمانی گفتار کمک می کند که افراد درگیر بتوانند بر ضعف های خویش فائق آیند و مهارت ملموس تری را به نمایش بگذارند.
کودکان ۲ ساله از جمله مراجعه کنندگانی هستند که می توانند نتایج شگرفی از خدمات گفتار درمانی ببینند علاوه بر آن که از ناروایی های کلامی وسیع نیز دور بمانند.
الگوی رشد نرمال گفتاری همچون نقشه راهی می تواند به ترسیم نشانه ها و علائم گفتار طبیعی بپردازد که در ادامه به شاخص ترین خصوصیات آن اشاره می شود.
تظاهر مهارت های گفتاری کودکان در سن ۱ سالگی به وقوع می پیوندد. رفته رفته کودک می آموزد چگونه از این ابزار خارق العاده بهره بگیرد و در ۱۸ ماهگی با بیان واژگان جدید تر دیگران را شگفت زده می کند.
سن ۲ سالگی را می توان نقطه عطفی در یادگیری مهارت های گفتاری کودکان دانست که علاوه بر توانایی ساخت جملات دو کلمه ای، از دایره واژگان بزرگ تر ۵۰ کلمه ای نیز برخوردار می شوند. همچنین در این سن قادرند به درستی مفاهیم را متناسب با لحن جملات تشخیص دهند و حتی درخواست ها را نیز پیگیری کنند.
البته نباید فراموش کرد که هر کودک منحصر به فرد است و ممکن است متناسب با شرایط جلوه متفاوتی از توانمندی را به نمایش بگذارد.
معیار قرار دادن مسیر توسعه شخصی علاوه بر این که الگوی مناسبی برای والدین است، چالش ها و خطرات جدی را نیز نمایان می کند.
متخصصان درمانگر افرادی هستند که برای تشخیص و اقدامات درمانی تجربه آموزی کرده اند. خانواده به ویژه والدین باید همواره نسبت به گفتار فرزند خویش حساس باشند و با مشاهده رفتار های پر خطر حتما مشاوره با این گروه از متخصصان را انجام دهند.
برخی خانواده ها با این باور که دارو درمانی تنها می تواند اختلالات گفتاری را کمرنگ کند از مراجعه به گفتار درمانگر سر باز می زنند اما باید بدانید که فعالیت های بسیاری وجود دارد که نتایج شگرفی را نیز در بهبود اختلالات ایجاد کرده اند. اگر دوست دارید در این باره بیشتر بدانید مطالعه ادامه متن به شما کمک می کند.
یکی از فعالیت های به ظاهر ساده اما تاثیر گذار بر تقویت مهارت های گفتاری و حتی شنیداری داشتن گفت و گوی دو نفره با کودک است.
کودک در این مراوده با جملات بیشتری آشنا می شود و قادر است لحن های مختلف را نیز بیاموزد.
برخی از خانواده ها به اشتباه و با این تفکر که موضوعات چالشی به رشد درک کودک کمک می کند جملاتی بسیار سخت انتخاب می کنند در حالی که نه تنها نتایج این فعالیت را کمرنگ می کند بلکه می تواند به لجبازی و بد خلقی نیز بیانجامد.
زمانی که احساس کردید کودک با شما همراه و همگام شده است می توانید از روش های خلاقانه برای تشویق بهره بگیرید.
کودکان ۲ ساله علاقه بسیاری به مشاهده تصاویر دارند می توانید از این فرصت بهره بگیرید و به یادگیری بهتر الگو های گفتاری نیز مشغول شوید.
تهیه آلبومی از تصاویر حیوانات و گیاهان مورد استقبال تمامی کودکان قرار می گیرد.
اگر مایلید کودک خود را با لحن جملات بیشتر آشنا کنید می توانید یک فعالیت مهیج طراحی کنید که در آن جملات متنوع با لحن سوالی یا خبری گنجانده شده باشد.
الگو گرفتن از جملاتی مانند این:
"چشمت کو، چند سال داری و ...." می تواند جملات جذابی باشند.
دریافت خدمات گفتار درمانی به چه گروهی از کودکان توصیه می شود؟
خردسالی از دوران مهم و تاثیر گذاری است که پایه اصلی توانمندی های شخصی در آن شکل می گیرد.
کارشناسان برای گفتار طبیعی نقشه راهی ترسیم کرده اند که شواهد رفتاری پر خطر را بتوان شناسایی کرد.
ناروا گویی، مکث، تکرار حروف اگرچه در فهم جملات تاثیر گذارند اما زمانی وجود اختلال محرز می شود که گفتار درمانگر آن را تایید کند.
استفاده از استراتژی های درمانی از آن جهت الزامی است که می تواند بدون دردسر آسیب علائمی همچون لکنت، تکرار حروف یا پراکنده حرف زدن را کمرنگ کند و اعتماد به نفس را به کودک بازگرداند.
متاسفانه این گروه اختلالات نه تنها مهارت های گفتاری را تحت تاثیر قرار می دهند بلکه سبب می شوند کودک نتواند حتی در کار های ساده ای همچون دوست پیدا کردن و یا بازی با دیگران نیز موفق شود.
از ملموس ترین توانمندی های هر انسان گفتار است، ناروا گویی و یا مشکلات گفتاری بی ارتباط با وجود اختلال نیستند. در ادامه برای این که بتوانید الگوی طبیعی رشد گفتار کودکان ۳ سال را تشخیص دهید به شواهد رفتاری گریزی زده شده است.
توصیه می شود خانواده ها به ویژه زوج های جوان همواره اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهند، هر گونه بی توجهی می تواند با کمرنگ کردن بازدهی درمان به ماندگاری این قبیل رفتار ها بینجامد.
چه زمانی می توان گفت که کودکان ۳ ساله از مهارت های گفتاری سالمی برخوردارند؟
شناخت الگو های رشد و آگاهی از مهارت های مرتبط می تواند به والدین این اطمینان را بدهد فرزندشان مانند سایر همسن و سالان از وضوح گفتاری برخوردار است یا خیر.
اگر مایلید در زمینه تشخیص اطلاعات خود را افزایش دهید مطالعه ادامه متن به شما کمک زیادی می کند.
کم نبودند خانواده هایی که با بی توجهی به نشانه های پر خطر حال درگیر ای کاش و اما ها هستند.۳ سالگی با توجه به نمایش بهتر مهارت های گفتاری اطلاعات دقیق تری از وجود این گروه اختلالات به دست می دهد.
کودکان ۳ ساله کم کم می آموزند چگونه با استفاده از دایره واژگان خویش یک مکالمه شاداب و تاثیر گذار را انجام دهند.
مطرح کردن سوالات بسیار از دیگر خصوصیات این سن است.
به خاطر سپردن جزئیات اشیا و رده بندی اجسام مختلف نشان از هوش و ذکاوت بالای آن ها دارد.
به اشتراک گذاشتن افکار و احساسات شخصی به آن ها کمک می کند که دایره ارتباطات خود را گسترش دهند و دوستان جدید تری نیز پیدا کنند.
از کاربرد درست حروف اضافه مانند کنار، زیر، بالا و ... به خوبی آگاهند و نسبت به موقعیت استفاده هوشمندانه ای دارند.
درک احساسات و هیجانات منفی از دیگر قابلیت هایی است که در این سن به دست می آورند.
داستان های تخیلی پر از کاراکتر های جذاب می تواند گوشه ای از مهارت های کلامی آن ها را به تصویر بکشد، همچنین علاقه بسیاری دارند که دایره واژگان خود را وسیع تر کنند.
برای معرفی خود اسم و فامیل را به درستی می گویند و به سوالات ساده نیز جواب های کاملی می دهند.
اگرچه ملموس ترین مهارت های گفتاری کودکان ۳ ساله را اشاره کردیم اما نباید از قلم انداخت فاکتور هایی همچون شرایط زندگی، ژنتیک و سابقه خانوادگی می تواند زمان بروز آن ها را زود تر یا دیر تر کند.
استفاده از خدمات گفتاردرمانی زمانی الزامی است که توانمندی کودک در زیر سایه ای از ضعف ها مدفون شده باشد. البته کمتر کودک ۳ ساله ای را می توان پیدا کرد که تمامی حروف و کلمات را به درستی و با لحن واضح بیان کند.
نقشی که خانواده به ویژه پدر و مادر در تشخیص به موقع اختلالات گفتاری دارند حتی با اقدامات درمانی نیز برابری می کند. درمان به موقع و در زمان طلایی می تواند نتایج چند برابری را به ارمغان بیاورد.
متاسفانه برخی از والدین وسایل الکترونیکی همچون تلویزیون یا رادیو را جایگزین مراودات کلامی خود با کودک می کنند در حالی که گفت و گو های دو نفره آنچنان نتایج شگرفی در آموزش دارد که نمی توان آن را با هیچ چیز مقایسه کرد. کودک علاوه بر این که با واژگان درست آشنا می شود لحن را نیز می آموزد.
کمتر کسی را می توان پیدا کرد که با تاثیر کتاب خوانی این فعالیت مفرح آشنا نباشد اما باید بدانید که کودکان حتی در سن ۳ سالگی می توانند از این فرصت شگرف نتایج خیره کننده ای را به ویژه در مهارت های گفتاری شاهد باشند که در ادامه به چند مورد گریزی زده شده است.
کتاب خوانی کمک میکند والدین با فرزند خویش ارتباط عاطفی عمیق تری را تجربه کنند که می تواند به شکوفایی خلاقیت آن ها نیز بیانجامد.
در صورت انتخاب کتاب متناسب با سن، کودک کلمات جدید تر را می آموزد علاوه بر این که بر ساختار جملات نیز مسلط می شود.
شرایط محیطی می تواند در بروز نتایج تاثیر اصلی را بگذارد.
استرس و اضطراب همچون سم در بروز و شکوفایی این مهارت عمل می کند.
اگر مایلید دید بهتری نسبت به درک کودک خود داشته باشید سوالاتی ساده و شفاف در انتهای قصه گویی بپرسید.
واکنش معقول نسبت به جواب های کودک می تواند به رشد اعتماد به نفس او بیانجامد.
در صورتی که کتاب خوانی به یک برنامه روتین تبدیل شود نتایج و تاثیرات بیشتری در مهارت های ملموس گفتاری به وجود می آید.
انجام حرکات خلاقانه و استفاده از لحن صدای نمایشی می تواند در جلب نظر کودک نیز موثر باشد.
اگر دوست دارید محکی از رشد مهارت های گفتاری کودک داشته باشید پرسیدن پرسش های محرک نیز توصیه می شود همچون "به نظرت چرا قهرمان داستان این تصمیم را گرفت؟"، "دوست داشتی به جای کدام شخصیت داستان بودی؟"، "خلاصه داستان را برای من تعریف کن"
اقداماتی همچون تماس چشمی و یا در آغوش گرفتن می تواند از نظر روحی به کودک امنیت بدهد و او را برای همراهی در این فعالیت نیز علاقمند کند.
مجموعه نورولند که از برترین مراکز گفتار درمانی نه تنها تهران بلکه ایران است آمادگی دارد که دغدغه والدین را در زمینه تشخیص و اقدامات درمانی اختلالات کودکان برطرف کند.
تست ها و معاینات دقیقی که این مشاورین و متخصصان کار بلد انجام می دهند کمک کرده در این ۱۵ سال فعالیت کودکان بسیاری بدون دارو، مهارت های خود را تقویت کنند.
مشاوره آنلاین از دیگر خدماتی است که برای خانواده های پر مشغله و یا افراد ساکن در شهرستان در نظر گرفته است. وب سایت نورولند به آدرس http://koodaksun.com می تواند به شما کمک کند که از نشانه های پر خطر اختلالات گفتاری در سریع ترین زمان مطلع شوید و از استراتژی های درمانی استفاده کنید، توصیه می شود مطالعه آن را از دست ندهید.
اگر نیاز به مشاوره تلفنی دارید شماره تماس 09124942773 می تواند پل ارتباطی بین شما و بهترین کارشناسان کشور باشد.
گفتار درمانی کودک 2 و 3 ساله با مجموعه نورولند
توضیح کوتاه: اگر دنبال پکیج آموزش سازدهنی کروماتیک از مبتدی تا پیشرفته این مطلب به شما بسیار کمک خواهد کرد.
محتواهای آموزشی ساز دهنی (هارمونیکا) با همراهی استاد منصور پاک نژاد از مفاخر موسیقی ایران زمین تهیه شده است که می تواند کیفیت بالا آموزش را نشان دهد.
هنرجو همگام با آموزشات استاد طی شش فصل قدم به قدم مفاهیم و اصول اولیه می شناسد و می تواند عملکرد خیره کننده ای نیز با تسلط بر نکات پایه ساز دهنی به نمایش بگذارد.
استفاده از این محتوا آموزشی بینظیر می تواند سکوی پرتابی باشد تا هنرجویان به راحتی بتوانند در آموختن هر نوع مدل از ساز هارمونیکا موفق شوند، تمامی جزییات آموزشی مطابق با "کتاب طلایی" تالیف استاد صورت می گیرد که بر جذابیت موضوع می افزاید.
توانمندی و مهارت خیره کننده استاد منصور پاک نژاد بی ارتباط با سابقه شناخت طولانی مدت ایشان از موسیقی نیست. استاد از سنین نوجوانی علاوه بر انس با سازهای کلاویه ای به یادگیری ساز دهنی مشغول بودند.
اساتیدی همچون پرویز منصوری و مهندس بهمن نوایی در تربیت شخصیت فاخر هنری ایشان نقش بسیاری داشته است.
معرفی دوره سازدهنی: در این ویدئو به طور کامل فرآیند آموزشی این مجموعه توضیح داده خواهد شد. همچنین سازهایی که در این آموزش مورد استفاده قرار گرفتهاند معرفی میشوند.
جلسه اول: آموزش نتهای دو، ر، می روی سازهای کروماتیک، دیاتونیک ۱۰ سوراخ و ترمولو به همراه تمرینات مورد نیاز برای یادگیری این نتها، آموزش سکوت سیاه، نت سفید، یک قطعه به همراه پلیبک و نحوه اجرای پلیبک
جلسه دوم: آموزش نتهای فا و سل به همراه تمرینات آنها و یک قطعه، آموزش نت لا و تمرینات مربوط به آن و یک قطعه و پلیبک
جلسه سوم: آموزش کشش زمانی سه ضرب و نت سفید نقطهدار و یک قطعه، آموزش خط اتحاد و شیوهی اجرای نتهای طولانی
جلسه چهارم: شروع آموزش نت چنگ و تمرینات آن، ادامه تمرینات نت چنگ و یک قطعه و پلیبک
جلسه پنجم: آموزش نتهای سی و دو. تمرینات اکتاو و یک قطعه، آموزش نتهای سی طرف چپ و سل طرف چپ. تمرینات با میزاننمای ۳/۴ و چند قطعه و پلیبک
جلسه ششم: آموزش تکنیکهای نفس کشیدن با ساز و اجرای زیباتر نتها، آموزش داینامیک و ادامه تکنیکها
جلسه هفتم: آموزش نت لا به همراه تمرینات مربوطه، قطعات و پلیبک برای تثبیت موضوع، ادامه تمرینات مربوط به نت و شروع آموزش داینامیک و افتکهای صدا
جلسه هشتم: یادآوری نت چنگ و آموزش سکوت چنگ به همراه تمرینات و قطعات مربوطه و پلیبک
جلسه نهم: آموزش نت سیاه نقطهدار و نحوهی اجرا و شمارش آن در تمرینات، در این قسمت تمرینات مربوط به نتهای نقطهدار ادامه مییابد، تحلیل و اجرای قطعهی تایتانیک به همراه پلیبک، در این قسمت تمرینات مربوط به مباحث جلسه نهم ادامه مییابد
جلسه دهم: آموزش نتهای دیز و بمل و گرفتن کلید ساز، تمرینات و قطعات برای نتهای دیز به همراه پلیبک، معرفی و آموزش افکتهای جدید، اجرای افکتهای آموزش داده شده در قسمت قبل روی قطعات، تحلیل و اجرای قطعه پاپیون به همراه پلیبک، اجرای تمرینات اختصاصی برای یادگیری نتهای بمل، آموزش و اجرای دو قطعه
جلسه یازدهم: شروع آموزش دولاچنگ به همراه تمرینات و قطعات مربوط به آن، ادامه تمرینات دولا چنگ و آموزش تکنیک استکاتو
دوره متوسطه سازدهنی به قطعات متعدد، اتودها، تمرینات و مطالب تئوری بسیاری میپردازد تا هنرجو بتواند از پس انواع قطعات در ریتمهای مختلف برآید و آنها را بنوازد. قطعات ایرانی نیز در این دوره کار شدهاند که حال و هوای کار را بسیار جذاب کرده است. با گذارندن این دوره، شما ریتم ۶/۸ را به خوبی فرا خواهید گرفت، انواع فیگورهای ریتمیک را میآموزید، ضد ضرب و سنکوپ را میشناسید و با یادگیری دو اکتاو و کشش زمانی دولاچنگ، امکانات بسیاری برای نواختن قطعات مختلف در اختیار خواهید داشت.
قبل از همه چیز باید بدانیم خنیاگر کیست و چه می کند. خنیاگر مجموعه ای برای آموزش مجازی موسیقی است که فرصت بینظیری فراهم کرده تا عاشقان این هنر فاخر بتوانند به راحتی بر تمامی تکنیک های آموزشی سازهای اصیل مسلط شوند و اجراهای خیره کننده ای نیز به نمایش بگذارند.
در واقع این آکادمی با تولید بسته های آموزشی، بستر متد خودآموزی را در سطح استاندارد های آموزشی بین المللی ایجاد کرده است تا فقط با استفاده از اینترنت و تکنولوژی های آن افراد مرز های درونی را بشکافند و به راحتی و با ابتدایی ترین امکانات همچون لپ تاپ و کامپیوتر در هر مکان و زمان بیاموزند و شخصیت منحصر به فرد موسیقیایی خود را شکل دهند.
برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت https://khonyagar.com مراجعه نمائید.
در این مطلب شما درباره آموزش تار مبتدی، آموزش تار آنلاین و آموزش تار تصویری مطالبی را آموزش خواهید دید.
در آموزش چهره به چهره هنرجو همواره باید برنامه خود را مطابق با معلم، مدرس یا استاد تنظیم کند تا به حداقل پیشرفت هایی دست یابد اما یادگیری آنلاین همچون سکوی پرتاب کمک می کند مهارت آموزی سریعتر اتفاق افتد.
اگر شما نیز مایلید از مزایای شگرف آموزش آنلاین بهره ببرید و در سطح حرفه ای نواختن را بیاموزید، یادگیری آنلاین با ترسیم نقشه راه اصولی پیش روی شماست. در ادامه به برخی مزایای این سبک آموزشی اشاره می شود تا با دید بهتری دست به انتخاب بزنید.
خنیاگر کیست و چکار می کند؟
خنیاگر از پیشگامان آموزش تصویری و آنلاین موسیقی است که فرصت آموزشی برابری فراهم کرده تا تمامی علاقمندان به موسیقی ایرانی بتوانند از محضر اساتید فرهیخته نکات، تکنیک ها و مفاهیم را بیاموزند و از نواختن موسیقی لذت ببرند.
در ادامه به برخی از اصول و خدمات این آموزشگاه اشاره می شود تا بدانید چطور با این حجم از استقبال هنرجویان مواجه شده است.
حضور اساتید برتر موسیقی ایرانی
اساتیدی در تهیه فیلم های آموزشگاه خنیاگر حضور یافته اند که علاوه بر این که آثار فاخری را به هنر دوستان هدیه داده اند تجربه و رزومه آن ها بیانگر سواد موسیقیایی وسیعشان است.
اساتید خنیاگر
● یادگیری ساز دف - استاد مسعود حبیبی
● یادگیری ساز سنتور - استاد سعید ثابت
● یادگیری هارمونی - استاد نادر مشایخی
● یادگیری ساز عود (بربط) - استاد علی پژوهشگر
● یادگیری ساز ویلون - استاد علی (همایون) رحیمیان
● یادگیری ساز پیانو - استاد سام اصفهانی
● یادگیری تئوری موسیقی - دکتر امیر حسین رمضانی
● یادگیری ساز گیتار - استاد کیوان میر هادی
● یادگیری متد میوزماسل - استاد محمد مهدی بابایی
● یادگیری ساز تار - استاد آزاد میرزا پور
● یادگیری ساز سه تار - استاد طینوش بهرامی
● یادگیری ساز نی - استاد شاهو عندلیبی
● یادگیری ساز هارمونیکا (ساز دهنی) - استاد منصور پاک نژاد
حضور گروه فیلمبرداری ماهر
پیشرفت در دنیای نوازندگی و خوانندگی بدون ارتباط برقرار کردن با سبک آموزشی ممکن نیست. مهارت و تخصص گروه فیلمبرداری را می توان در فیلم های با کیفیت این آکادمی به طور ملموسی شاهد بود. در واقع تخصص، هنر و مهارت دست به دست هم داده اند تا تمامی افراد بتوانند از سطوح مبتدی تا حرفه ای را بدون چالش پشت سر بگذارند.
کیفیت مطلوب جلسات آموزشی
تمامی نکات از نورپردازی، صدا پردازی و تدوین به شکل ماهرانه و تخصصی انجام گرفته است تا افراد بتوانند از پختگی کلام و تسلط اساتید بر مفاهیم بهره مند شوند.
نمایش نشانگر متحرک همزمان با کلام و اجرای اساتید از دیگر ویژگی های منحصر به فردی است که به فهم بیشتر موضوع کمک میکند. با این فیلم های با کیفیت هنرجو فقط باید از پشتکار و علاقه برخوردار باشد تا پیشرفت کند.
امکان دسترسی راحت و بدون دردسر
علاقمندان به یادگیری، برای استفاده از آموزشات فقط نیاز است در وب سایت خنیاگر ثبت نام کنند تا با استفاده از اینترنت نیم بها از این سبک نوآورانه و با کیفیت بهرمند شوند.
اگر هنرجو به هر دلیلی از کیفیت آموزشات ناراضی باشد می تواند از گارانتی برگشت وجه استفاده کند. ارائه جلسات آموزش بروز را نیز باید به دیگر خصوصیات این مجموعه حرفه ای افزود، در واقع دست اندرکاران مجموعه در تلاشند تا هنرجویان با آرامش، تمرکز و جسارت بتوانند از فضایی پر از طراوت مفاهیم را بیاموزند و با مشاهده ی پیشرفت قدم به قدم خود، به ادامه ی مسیر دلگرم شوند.
حل سریع مسائل آموزشی
درک مفاهیم و پیشرفت در مسیر یادگیری، اگرچه به آموزش استاد و پیگیری تمارین از سوی هنرجو وابسته است اما برخورد به چالش آموزشی امری طبیعی است. افراد علاوه بر این که می توانند با تیم پشتیبانی مشاوره ای داشته باشند، اساتید نیز سوالات و چالش های آن ها را پاسخگو هستند.
آزاد میرزاپور
علاقمندان به یادگیری تار این ساز خوش نوا می توانند از تجربیات استاد میرزا پور بهرمند شوند تا گام های نخستین را درست بردارند.
پس از پیگیری این ۲۳ قسمت که آن را می توان معادل ۳۰ هفته آموزش حضوری دانست هنرجویان علاوه بر آشنایی با مفاهیم کتاب تار و سه تار هنرستان بر تمارین تکمیلی و قطعات خارج از کتاب نیز مسلط می شوند.
از مهمترین ویژگی های شاخص این مجموعه استاندارد می توان به بیان گویا و نگاه ژرف استاد اشاره کرد که پس از رفع ایرادات احتمالی کمک می کنند تمامی افراد با هر سطح از استعداد مهارت به دست آورند.
هنرجویان پس از ۷ ماه نه تنها الفبا را می آموزند بلکه مهارت نواختن تار را تا سطوح متوسطه نیز کسب می کنند.
درباره مدرس
استاد میرزا پور از هنرمندان شاخص در زمینه نواختن تار هستند که علاوه بر به ارث بردن استعداد از پدر رسول میرزاپور، خود تلاشی مضاعف برای قدم گذاشتن در وادی بی انتها موسیقی داشتند.
علاوه بر محمدرضا لطفی و حسین علیزاده، طینوش بهرامی، شادروان رضا وحدانی، ارشد طهماسبی.
از اساتید بنامی هستند که ایشان افتخار شاگردی در محضر شان را داشتند.
فعالیت های هنری
آثار آزاد میرزاپور از دیرباز با گوش مردم آشنا هستند. حضور در رادیو و تلویزیون از زمان تحصیل و انتشار آلبوم هایی همچون با ستاره ها، فصل عاشقی، ارگ خاموش، خداوندگار اسرار، بی مهابا در این امر تاثیر بسیاری داشته است.
در سریال همسایه ها و سریال شیخ بهایی نیز به عنوان نوازنده فعالیت داشته اند. از دیگر سوابق شاخص ایشان می توان به عود نوازی در تور کنسرت ایران من همراه با استاد همایون شجریان و سهراب پورناظری را اشاره کرد.
گفتار درمانی یکی از رشتههای علوم توان بخشی به شمار میرود که به شناخت آسیبهای گفتاری و زبانی میپردازد. در این رشته، متخصصی به نام درمانگر وجود دارد که وظیفه او بررسی، تشخیص و درمان هر گونه اختلال در زمینه ارتباط، درک، صوت و حتی بلع است. در این مطلب به بررسی گفتار درمانی کودکان میپردازیم.
در صورتیکه کودک با مشکلاتی همچون تلفظ در کلمات مواجه است، یک متخصص درمانگر به کمک او میآید تا در زمینه حل مشکلات زبانی، ارتباطی و مهارتهای زبانی- کاربردی رشد پیدا کند.
متخصصین، مشاورین و درمانگران مجموعه فرزندان برتر برای شما عزیزان بهترین مقالات در ارتباط با گفتار درمانی کودکان را تهیه دیده اند که مقاله ای که مطالعه می فرمائید، مقاله اصلی گفتار درمانی است. برای مطالعه مقالات مرتبط از جدول پائین گزینه مربوطه را انتخاب کنید.
شاید شما هم کودکانی را دیده باشید که در گفتار مشکل دارند؛ مثلا نمی توانند کلمات را به صورت روان ادا کنند و افکار خودشان را به صورت یک جمله کامل بیان کنند! این کودکان، کلمات و هجاهای صوتی را به صورت شکسته می گویند و به همین دلیل است که نمی توانند به صورت واضح حرف بزنند.
تلفظ نادرست حروف، نداشتن دایره واژگان وسیع، لکنت زبان، مکث طولانی، مشکل در برقراری ارتباط با دیگران و... از جمله رایج ترین اختلالات گفتاری هستند. مشکل در گفتار باعث می شود که کودک نتواند با دیگران ارتباط برقرار کند و به همین دلیل، اعتماد به نفسش کاهش پیدا می کند. در این موارد، باید مشکل گفتار کودکان را با کمک علم گفتار درمانی برطرف کرد.
بطور کلی اختلالات مربوط به صحبت کردن و برقراری ارتباط در کودکان به دو نوع اختلال زبان و اختلال گفتار تقسیم میشوند، که با هم فرق دارند:
اختلال گفتار:
اختلال گفتار به این معناست که کودک در تلفط آواها، حروف و کلمات دچار مشکل میشود، حروف ر ا اشتباه یا جابجا تلفظ میکند و نمیتواند از عضلات صورت و فک خود به درستی برای ادای کلمات استفاده کند. معمولا کودکان دچار اختلال گفتار در تلفظ حروفی مثل س، ش، ز، ر، ل و ... مشکل دارند و گاهی نیز روی تلفظ یک حرف گیر میکنند یا دو حرف یک کلمه را جابجا میکنند. لکنت زبان یکی از رایج ترین انواع اختلال گفتار است.
اختلال زبان:
اختلال زبان نوعی از اختلال است که باعث میشود کودک نتواند به درستی از طریق کلمات و جملات منظور خود را بیان کند، او در ساختن یک جمله یا عبارت کامل، و استفاده از قواعد درست مشکل دارد. این کودکان ممکن است حتی در اجرای لحن مناسب برای جمله، یا استفاده از زبان بدن نیز مشکل داشته باشند. افراد مبتلا به این اختلال ممکن است در درک صحبت های دیگران نیز با چالش روبرو باشند.
گفتار درمانی، روشی است که به بهبود گفتار کودک منجر می شود. این روش به کودک کمک می کند تا مشکلات زبانی و گفتاری خود مانند اختلالات واجی و صدا، بیان ضعیف، لکنت زبان و... را برطرف کند.
گفتار درمانی به کودکان یاد می دهد که حجم صدای تولید شده را کنترل کنند و کلمات و صداها را به صورت کاملا درست ادا کنند. در گفتار درمانی به کودکان یاد داده می شود که کلمات موردنظر خود را در قالب جمله بیان کنند. به طور کلی می توان گفت که گفتار درمانی، علم بررسی بیماری یا اختلالاتی است که روی گفتار فرد تاثیر می گذارد.
برخلاف تصور بسیاری از افراد، گفتار درمانی به معنای درمان با گفتار نیست؛ بلکه درمان اختلالات گفتار و زبان است. به یاد داشته باشید که گفتار درمانی با مشاوره فرق دارد.
رشته گفتار درمانی تنها محدود به اصلاح مشکلات تلفظی (همچون عدم توانایی تلفظ صحیح حرف سین) نیست.
متخصصان درمانگر وظیفه درمان کودکانی به عهده دارند که در درک و بیان زبان مادری دچار مشکل هستند. همچنین در افراد بزرگسال نیز گفتار درمانی برای افرادی مناسب بوده که نمیتوانند خوب صحبت کنند و ضعف گفتاری دارند.
در واقع ضرورت استفاده از خدمات گفتار درمانی مخصوص سن خاصی نبوده و ممکن است افراد در سنین مختلف به این خدمات نیاز پیدا کنند. از یک نوزاد گرفته تا افراد مسنی که در اثر سکته قدرت تکلم خود را از دست دادهاند، ممکن است در مقطعی لازم باشد که به متخصص درمانگر مراجعه کنند. بهترین درمانگر کسی است که بتواند با افراد در سنین متفاوت، ارتباط درست برقرار نماید.
عمده ترین اختلالات گفتاری، عقب ماندگی ذهنی است که خود می تواند پایه گذار بسیاری از اختلالات دیگر باشد. در بحث مشکل جسمی باید به نقیصه های کم شنوایی و ناشنوایی، کم بینایی یا نابینایی اشاره کرد. در سیستم شنیداری، بیان گفتار از طریق شنیدن حاصل می شود که چنان چه اختلالی در این قسمت به وجود آید، تأخیر در رشد زبان و گفتار، قابل مشاهده است.
کودکانی که از سلامت فیزیکی و عاطفی برخوردارند، در تکلم، استقلال یافته تر از کودکانی اند که در خانواده های پر تنش زندگی می کنند. در این خانواده ها رشد حسی و حرکتی، با محدودیت پیش می رود زیرا زبان، نیاز به یک هماهنگی عصبی دارد و تأخیر در مهارت های حسی و حرکتی، رشد گفتار را کُند و با مشکل روبه رو می سازد.
در عملکرد گفتار، نقش هوش طبیعی را نباید نادیده گرفت؛ هوش می تواند شناخت نمادها را به همراه داشته باشد تا فرد، از دیگر عملکردهای شناختی هم چون توجه کردن، شناسایی و ایجاد ارتباط و ذخیره ی آن در حافظه بهره گیرد.ارزیابی و مطالعه دقیق اختلالات گفتار و زبان یا اختلالات ارتباطی و همچنین نوتوانی و بازتوانی، اختیارات متخصصین گفتار درمانگر است.
مادر،الگویی مناسب و مثبت در راستای رشد گفتار کودک است که این ارتباط عاطفی نباید خدشه دار شود و خلل و انحرافی در آن شکل گیرد. باید توجه داشت که رشد زبان از لحاظ جنسیتی در دختران، زودتر و بیش تر از پسران آغاز می شود؛ به خصوص در خانواده های تک فرزندی که توجه زیادی به آموزش زبان فرزند می شود.
کودکان علاقه ی زیاد به عضو شدن در گروه همسالان خود دارند و تلاش زیادی در این جهت، انجام می دهند تا بر رشد و پیشرفت گفتار خود بیفزایند؛ در واقع انگیزه صحبت کردن در گروه های هم سن، افزایش می یابد و به طور دسته جمعی به تماشای تلویزیون و یا نقاشی و نوشتن می پردازند.
مشکلات گفتاری را می توان در مرز بین ۱۲ تا ۲۴ ماهگی مشاهده کرد. در این سن، کودک به جای گفتار باید بتواند از علم اشاره به خوبی بهره ببرد مانند (بای بای یا بَه بَه) و در تقلید صداها مشکلی نداشته باشد مانند تقلید صدای یک حیوان، جیغ زدن و...
زمانی که سن کودک از ۲ سالگی فراتر رفت، باید بتواند صداها و لغاتی را بیان کند و فقط مختص یک صدا یا لغت – آن هم تکراری – نباشد. در صحبت کردن، خانواده ها باید به تُن صدا و گرفتگی آن توجه داشته باشند. کودکانی که در این سن، در انجام کارهای ساده، با مشکل مواجه می شوند، جملات را به طور کامل بیان نمی کنند و فقط از کلمات محدود استفاده می نمایند و به طور کلی در فهمیدن و درک مطالب مشکل دارند،در معرض خطر قرار دارند و به منظور پیش گیری از مشکلات گفتاری باید توجه بیش تری به آنان نمود.
در چنین شرایطی است که اگر والدین متوجه مشکلات خاصی در روند گفتاری فرزند خود بشوند حتما باید از کمک تخصصی یک گفتار درمانگر بهره برده و مشاوره لازم را داشته باشند.
در بین عموم مردم و جامعه پزشکی، گفتار درمانی اهمیت ویژهای دارد. همانطور که میدانیم زبان، اصلیترین راه برای برقراری ارتباط با دیگران است. گفتار درمانی باعث حل مشکلات ناشی از اختلالات ارتباطی و گفتاری میشود.
با کمک از خدمات گفتار درمانی نه تنها باعث بهبود بیان، زبان و درک کودک شده بلکه مشکلات بلع و غذا خوردن او نیز حل میشود. در موارد بسیاری دیده شده کودکانی که با مشکل تکلم درگیر هستند، در بلع نیز ضعف دارند. درمانگرها با استفاده از تمارینی مختلفی که طراحی کردهاند، مشکلات تکلم، ارتباط و حتی غذا خوردن کودکان را حل میکنند.
خدمات گفتار درمانی برای کودک سبب شده که تواناییهای درک و استفاده از زبان و قدرت تکلم او بسیار بهتر شود. در واقع متخصصان درمانگر بر روی دو قسمت تمرکز میکنند.
گفتار ( تکلم)، زبان، بلع، صوت و ارتباط از جمله حوزههای اصلی در گفتار درمانی هستند. برخی از مشکلات گفتار درمانی به این صورت هستند:
کودکی که در صحبت کردن با مشکلات گفتاری مواجه است، اعتماد به نفس خوبی ندارد. با مراجعه به گفتار درمان این قبیل مشکلات نیز حل میگردند.
کودکانی که مشکلات گفتاری دارند از حجم صدا خود به خوبی استفاده نمیکنند. زمانی که کودک با اختلالات گفتاری رو به رو است و برای منتقل کردن پیام به سختی تلاش میکند که از کلمات درست استفاده کند و یا در استفاده از گرامر زبان مشکل دارد، حتما باید به گفتار درمان مراجعه کند.
در یک عبارت کوتاه می توان گفت هرگاه نحوه صحبت کردن گوینده بیش از محتوای سخن او، توجه شنونده را به خود جلب کند، وی مشکوک به اختلال گفتاری است. هرگونه اشکالی در نحوه گفتار و یا ناتوانی در درک گفته های دیگران می تواند موجب اختلال در روابط اجتماعی شخص مبتلا گردد.
این مسئله به نوبه خود موجب صدمات روحی و عاطفی و متزلزل شدن بهداشت روانی فرد و خانواده می شود. این نارسائیها مانند بسیاری از بیماریها، مزمن تر گردد، عواقب ناگوار بیشتری خواهد داشت. بنابراین ارائه هر چه سریعتر و بهتر خدمات گفتار درمانی برای اشخاص مبتلا ضروری است. در این همکاری سایر متخصصین که بیماران مبتلا به اختلالات گفتار و زبان به آنها مراجعه می کنند، برای تشخیص به موقع و ارجاع مناسب، حیاتی و ارزشمند است.
ارزیابی و مطالعه دقیق اختلالات گفتار و زبان یا اختلالات ارتباطی و همچنین نوتوانی و بازتوانی، اختیارات متخصصین گفتار درمانگر است.روند ارزیابی و تشخیص اختلالات گفتار و زبان در گفتاردرمانی مانند سایر بیماریها شامل معاینات و بررسیهای ویژه می باشد.در مرحله بعدی و پس از تشخیص ویژگیهای اختلال، درمان بیمار آغاز می شود.
درمان اختلالات ارتباطی متکی به دارو درمانی و نظایر آن نبوده، بیشتر جنبه آموزشی دارد و با تکیه بر توانمندیهای بیمار، وی را به سمت غلبه بر ناتوانیهایش هدایت می کند. قابل به ذکر است که هر چه افراد مبتلا به اختلالات گفتاری سریعتر به گفتار درمانی مراجعه کنند، پیشرفتهای بهتری را نشان داده و راحتتر درمان میشوند.
در مقاله دیگری ما به تحلیل سن مناسب برای گفتار درمانی کودکان پرداخته ایم، پیشنهاد می کنیم مقاله دوم را نیز مطالعه کرده تا تاخیری در روند گفتار درمانی کودکان دلبند شما پیش نیاید.
در شرایط زیر، توصیه می شود که به یک متخصص گفتار درمانی مراجعه کنید:
در مرکز گفتار درمانی، پیش از شروع درمان، متخصص گفتار درمانی در اولین جلسه ی مشاوره به جمع آوری اطلاعات و بررسی موضوع میپردازد. مراحل طی شده به صورت زیر خواهند بود:
در این متن، تمرینات ساده و ابتدایی از گفتار درمانی به شما آموزش داده شده است که هر یک از این تمرینات را به راحتی می¬توانید در منزل انجام دهید که به تفکیک سن ارائه شده است.
نکته حائز اهمیت در اینجا این است که اگر در تمریناتی که در ادامه معرفی شده است، فرزندتان دچار مشکل است و به سختی واژه های ارائه شده را بیان میکند مشورت با گفتار درمانگر ضروری است.
۱. گفتار درمانی در منزل با گفت و گو با کودک
یکی از راههای ساده و پیش پا افتاده که برای درمان پیشنهاد میشود این است که، مرتب از اتفاقات روزمره با کودک صحبت کنید. کودکان هر روز در تجربه اتفاقات جدید و نو در زندگی هستند که برای آنها بسیار جالب است. والدین میتوانند با حرف زدن راجع به آنها به درمان فرزند خود کمک کنند.
۲. برای رفتن به پارک و استفاده از وسایل بازی از او سوال بپرسید.
پسر یا دختر گلم به کدام پارک علاقه داری برویم؟ دوست داری خواهرت هم همراه ما بیاید؟ به نظرت چه بازیهای انجام دهیم؟
۳. کارهای مختلف به او بسپارید و درباره نحوه انجام آنها با او حرف بزنید.
برای مثال بازی و مراقبت از فرزند کوچکتر خانواده، میتواند یکی از این مسئولیتها باشد. بازی با خواهرت را دوس داشتی؟ نگه داری از خواهرت که سخت نبود؟ غذایی که برای شما آوردم را دوس داشتی؟
۴. بعضی از کارهای منزل را به او بسپارید.
مثلا وظایفی مانند آب دادن به باغچه و گلها، مرتب کردن کمدها و ...را به کودک بسپارید و در حین انجام این فعالیتها با او حرف بزنید.
۵. یکی دیگر راههای درمانی در منزل، انجام بازی است که مثلا دارید با یکدیگر با تلفن با حرف میزنید.
۶. اجازه دهید فرزند شما درباره بازی که با دوستان و یا افراد فامیل انجام داده، با شما حرف بزند.
۷. استفاده از آینه برای گفتار درمانی در منزل بسیار سودمند است. به خصوص وقتی کودک حروف را به دلیل اینکه فک و زبان او اشتباه روی هم قرار گرفته، درست ادا نمیکند. این تمرین کمک میکند که تا جایگاه درست را متوجه گردد.
۸. با استفاده از جدول زمان و پیدا کردن علت، میتوان به درمان گفتار کمک فراوانی کرد. در این روش اگر حادثه خاصی باعث شد که کودک یک مشکل گفتاری داشته باشد، باید نوشت.
۹. با کاهش زمان دیدن تلویزیون، طبق پژوهشهای که صورت گرفته به درمان اختلالات گفتاری کودک کمک زیادی خواهد شد.
۱۰. خواندن کتاب توسط کودک در صورت داشتن سواد، یکی دیگر از راه های درمانی است که باعث میشود که او راحت تر از مشکل خود اطلاع پیدا کند و درمان را سریع تر بپذیرد.
۱۱. با استفاده از قصه صوتی مناسب کودکان، اطلاعات زیادی به کودک منتقل شده و باعث می شود که به تلفظ کلمات دقت بیشتری کند.
در این قسمت ما فقط به بیان چند مورد از بازی های مناسب می پردازیم اما در مقاله ای دیگر، بیش از ۱۵ بازی مختلف برای گفتار درمانی جمع آوردی شده و در اختیار شما قرار گرفته است.
در این بازی به کودک چند فلش کارت داده شده و کودک به سرعت تصویری را که میبیند، میگوید. در این روش باید از کارتهای ساده شروع کرد و در صورت مبارزه کودک در برابر بعضی کلمات نباید پافشاری کرد. با انتخاب فلش کارت مناسب، میتوان یک گفت و گو درست با او بر قرار کرد.
در این بازی کلماتی انتخاب شده و کودک باید آنها را ۹ بار تکرار نماید. ابتدا نیاز است به طراحی زمینی با ۹ شماره پرداخت. کودک با هر پرش کلمه که انتخاب شده را تکرار میکند. در هر دور کلمهای جدیدتر به کودک باید داده شود. با انجام درست این بازی توسط کودک، برای افزایش اعتماد به نفس او کادو دادن کار ساز است.
در این بازی با کودک باید توپ بازی شود و در زمان انجام آن، هر بار کلمه جدید گفته شود.
در این روش با کودک به پیاده روی رفته و زمانی که کودک کلمه منتخب را به درستی تلفظ کرد، حرکت به سمت جلو اتفاق میافتد. این کار علاوه بر لذت راه رفتن، باعث تحرک ماهیچههای دهان کودک میگردد.
در این روش تمارینی با کمک عضلات قسمتهای لبها، گونهها و فک و زبان صورت میگیرد. در این تمارین به قویتر کردن مهارتهای حرکتی، دهانی میپردازیم.
این تمرین فرصت عالی برای ورزش بچهها میشود. مثلا کودک باید آواهای همچون اوو، ایی را تکرار کند و بعد هر دو آنها را ترکیب کند. فرزند شما میتواند در این تمرین بدون باز کردن لبها، گونهها را پر از هوا نماید. استفاده از نی هنگام نوشیدن یکی دیگر از این تمارین است.
فرزند شما میتواند به تمرین چند صدایی زبانی بپردازد مانند ب ب ب ب، ن ن ن ن و یا گفتن با اغراق کلمه برو. در این تمرین کودک میتواند به بیرون آوردن زبانش بپردازد و سپس آن را روی دندان قرار دهد.
با انجام این تمرین توسط فرزند شما، تقویت عضلات گونه رخ میدهد. یکی از این تمارین این است که کودک لبهای خود را ببندد و باعث انقباض گونهها گردد. همچنین باید به ساخت o با لبهای خود بپردازد و به شکل دایرهای دهان خود را به حرکت در آورد. تکرار این تمرین بسیار کمک کننده خواهد بود.
باد کردن بادکنک توسط کودک باعث بهتر شدن عضلات صورت و لبها میشود.
کنترل تنفس و فشار لبها از مزیتهای نوازندگی ساز دهنی هستند. در صورتیکه کودک در کنترل تنفس مشکل دارد، باید سعی کند با ساز دهنی صدای قویتری تولید کند. چنان چه با ضعف در قسمت لبها مواجه است باید تمرکز اصلی را بر نواختن نتها در زمانهای مختلف بگذارد.
کره بادام زمینی یک خوراکی محبوب بین همه است. میتوان بخشی از این کره را به اطراف لبهای فرزند خود بزنید تا آن را با زبان لیس زده و بخورد. این تمرین باعث تحرک زبان از یک سمت به سمت دیگر میگردد.
علاوه بر این تمارین والدین میتوانند کودک را به ارتباط و صحبت کردن با دیگران تشویق کنند. در ادامه به تمارینی که با سن فرزند تناسب دارد اشاره میکنیم. حتما کلیه تمارین را زمانی که فرزند شما اشتیاق داشت، انجام دهید.
زمانی والدین باید به گفتار درمان برای فرزند خود مراجعه کنند که با این مشکلات مواجه شوند.
لیت تاکر اصطلاحی است که برای کودکانی که با تاخیر در شروع حرف زدن مواجه میشوند، استفاده میگردد. گاهی بعضی کودکان به دلایل ناشناخته، خیلی دیرتر از بقیه هم سن و سالان شروع به حرف زدن میکنند.
گفتار درمانی و آموزشهای خاص از جمله روشهای است که برای کودکانی با تاخیر در گفتار مواجهاند، استفاده میشود. گروه درمانی، بازی درمانی و درمان در منزل توسط والدین از جمله روشهایی است که برای لیت تاکر یا تاخیر در گفتار استفاده میشود.
هر زمان که متوجه شدید کودک شما به اختلالا گفتاری و کلامی مبتلا است، می توانید به گفتار درمانگر مراجعه کنید تا مشکل او سریع تر برطرف شود. از سن ۲ سالگی می توان گفتار درمانی را شروع کرد. به یاد داشته باشید هرچه زودتر گفتار درمانی را شروع کنید، بهبود و درمان کودک سریعتر خواهد بود. اگر به موقع برای رفع مشکل کودک به گفتار درمانگر مراجعه نکنید، فرزند شما به سن مدرسه می رسد و وجود چنین مشکلاتی، باعث اختلال در یادگیری، اختلال در تلفظ، حرف نزدن و تضعیف روحیه او در میان هم سالانش می شود.
به همین دلیل، در صورتی که شاهد اختلالات گفتاری در کودکان هستید، برای درمان گفتار آنها اقدام کنید تا شاهد مشکلاتی مانند پرخاشگری، اختلالات یادگیری، کاهش اعتماد به نفس، مشکل در برقراری ارتباط و... نباشید!
مجموعه فرزندان برتر، برای گفتار درمانی هر گروه سنی مطلبی تدارک دیده است که در هر قسمت ارجاعاتی به مطلب مربوطه داده شده است.
در این سن کودک توانایی صحبت نداشته و فقط آواهایی تولید میکند و تشخیص اینکه کودک به درمانگر نیاز دارد، راحت نیست. میتوان در این سن، آواهای همچون دا، ما را تکرار کرد تا کودک نیز آنها را بگوید. و با تشویق والدین، کودک علاقه بیشتری برای ساخت آواهای جدید دارد.
در این سن باید والدین در زمان غذا خوردن، حمام با فرزند خود با حرکاتی مانند اشاره کردن و تکان دادن صحبت کند.
در این سن کودک میتواند اسامی را تکرار کند مانند اسم خودش و یا اسم اشخاص نزدیک به او مثل اسم خواهر، برادر، عمو، خاله، دایی و همچنین می تواند اسم اعضای بدن مثل دست، مو و چشم را تکرار کند. اسامی دیگری که می توانند به او از لحاظ گفتاری کمک کند، تکرار اسم اشیا مثل تخت و مسواک و اسامی خوراکی های ساده مانند، نان، شیر و کره میباشد. تکرار اسم حیوانات مانند هاپو، پیشی، ماهی و... میتواند روند پیشرفت را تسریع کند.
از دیگر نکاتی که به گفتار در این گروه سنی می تواند کمک کند استفاده از افعال ساده مثل افعال ماضی مانند رفت، افتاد، برگشت و افعال امر مانند بیا، بشین، برو و... است .
همین طور میتوان از ادوات پرسشی و قیدهای مکان استفاده کرد. این ادوات پرسشی میتواند چی، این چیه، کجا، کی و قید های مکان مانند اینجا، بالا، پایین، داخل باشد. در مراحل بالاتر ترکیب دو لغت در کنار همدیگر مانند ماشین اینجاست، توپ منه، جوجو رفت کمک به سزایی به کیفیت گفتار میکند.
برای مطالعه بیشتر به صفحه گفتار درمانی کودک ۲ ساله مراجعه نمائید.
گفتار در این گروه سنی با تداوم تمرینات و استفاده از واژه هایی که در زیر به آنها اشاره شده انجام می-شود.
نکته بسیار ضروری در مورد این کودکان این است که جملات این گروه سنی بایستی حتما بیشتر از سه کلمه باشد. به عبارتی جمله کودک حداقل باید دارای فعل فاعل و مفعول باشد.
در این سن باید به وضوح با فرزند خود به صحبت پرداخت تا او نیز بتواند صحبت کردن را یاد بگیرد. در این سن باید با کلمات خوب و مخصوص سنین بالا با کودک حرف زد. بهترین راه این است که با او بازی بله و خیر انجام گیرد.
باید به این نکته توجه گردد که برای اینکه گفتار درمانی شروع کنید، نیازی به عجله نیست. مهارتهای ارتباطی و زبانی کودکان با افزایش سن بهبود مییابند. صبر لازمه این مسیر است.
پیشنهاد می کنیم، صفحه گفتار درمانی کودک ۳ ساله را مطالعه بفرمائید.
طبیعتاً در گفتار این کودکان، جملات و واژههای استفاده شده مقداری پیچیدهتر و دشوارتر از گروههای سنی قبلی خواهد بود. به عنوان مثال این گروه سنی بایستی قابلیت بیان کردن نام اشکال هندسی بعد از دیدن شکل آنها را داشته باشند و یا اسم مکان های دورتر از منزل را بیان کند.
نکته حائز اهمیت در این گروه سنی این است که به مرور جملات پسندیدهتر و زیباتر را در روابط اجتماعی خود بیان میکند مثلا در گفتگو با همسن و سالان یا بزرگتر از خود، لغات بفرمایید، خواهش می کنم، آفرین و جملات دیگری مانند منم شما رو دوست دارم و مرسی که منو به پارک بردین را به خوبی بیان میکند.
برای کسب اطلاعات بیشتر، به صفحه گفتار درمانی کودک ۴ ساله مراجعه نمائید.
در این گروه سنی، گفتار به صورت کامل انجام میشود. کودکان با بیان جملات پیدرپی گفتگو میکنند و تلاش می کنند تا اخبار و وقایعی که از بزرگترهای خود شنیده اند را به صورت کامل و صحیح بازگو کنند همینطور در مورد حوادث و روزمرگیهایی که در طول روز برای آنها اتفاق افتاده کاملا توضیح می دهند.
دانستن سه نکته در گفتار این گروه سنی مهم و ضروری است. اول از همه، این گروه سنی بسیار کنجکاوتر نسبت به کودکان کم سنتر از خود هستند و مدام سوالات کنجکاوانه از بزرگترهای خود میپرسند. دوم ناروانی در گفتار این کودکان وجود ندارد و قطعا ضعف در روانی گفتار می تواند ناشی از مشکلات گفتاری باشد و نهایتا اینکه این گروه سنی در صرف افعال خطا ندارند.
تکنیک و تمرینات گفتاری برای کودکان تازه متولد شده و نوپایان
۱- از صداهای ساده استفاده کنید
از صداهای ساده ای مانند /aa/ /ma/ /da/ برای کودک تازه متولد شده استفاده می شود. این صداها به کودک کمک میکند تا گوش کند و تلاش برای تقلید آنها انجام دهد که نتیجتا در آینده برای صحبت کردن به آن¬ها کمک خواهد کرد
۲- به آرامی صحبت کنید
آرام صحبت کردن باعث میشود تا کودک سخنان شما را درک کند. هنگام صحبت کردن با کودک حتماً با او تماس چشمی داشته باشید و با آرامش صحبت کنید. اگر کودک آوای یا کلمات شما را اشتباه تلفظ کرد، شما آن¬را تصحیح کرده و دوباره بیان کنید
۳- با کودکان بازی کنید
بازی کردن با کودکان به آنها اعتماد به نفس میدهد و باعث می شود آنها به صحبت کردن ترغیب شوند
۴- به کودکان بگویید در حال انجام چه کاری هستند
وقتی کودکان در حال غذا خوردن، بازی کردن و کارهای اینچنینی هستند، از آن¬ها سوال بپرسید و به آن¬ها بگویید که در حال انجام چه کاری هستی؟ به عبارتی از آنها بخواهید که در مورد فعالیتی که انجام میدهند توضیح دهند
۵- برای کودک شعر بخوانید
شعر خواندن برای کودکان خصوص زمانی که با ریتم و آهنگ همراه باشد به شدت کمک می-کند تا وضعیت گفتاری او به سرعت بهبود پیدا کند
۶- ارتباط کودک را تشویق کنید
هرگونه تلاشی که کودک برای برقراری ارتباط کلامی با شما و دیگر اطرافیان میکند، نیازمند تشویق است. این تشویق در ابتدا اعتماد به نفس کودک را بالاتر می¬برد و در سنین بالاتر مانند سن بلوغ کمک می¬کند تا رابطه بهتری با والدین خود داشته باشد.
نرم افزار گفتار درمانی مناسب آسیب شناسان گفتار و زبان است و همچنین برای افرادی که با مشکلات گفتار درمانی مواجه هستند، مفید است.
این نرم افزارها باعث میشوند که آموزش و یادگیری به راحتی اتفاق بیفتد. به دلیل محیط جذابی که در این نرم افزارها به کار رفته، به راحتی مورد استقبال کودکان قرار میگیرند. این نرم افزارها هم به تنهایی کارآمد بوده و گاهی در کنار جلسات گفتار درمانی تجویز میشوند.
از جمله این نرم افزارها، به نرم افزار تولید بیان نسخه خانگی میتوان اشاره کرد که برای تلفظ حروف فارسی بسیار مفید است. یکی از ویژگیهای این نرم افزار این است که به راحتی استفاده میشود. همچنین این نرم افزار پشتیبانی بسیار خوبی دارد. در این نرم افزار نحوه استفاده آن به خوبی بیان شده است.
در ارتباط با هزینه گفتار درمانی کودکان مخصوصا در منزل، بسیار گسترده است که برای هر حیطه می توان هزینه متفاوتی بیان کرد، به همین دلیل، درمانگران مجموعه فرزندان برتر، مقاله مفصلی در ارتباط با هزینه گفتار درمانی در منزل برای کودکان نوشته اند که پیشنهاد می کنیم برای کسب بیشتر این مقاله را مطالعه بفرمائید.
خدمات کار درمانی و گفتار درمانی را بیمه حمایت نمیکند. این خدمات هزینهای به خانوادههایی که دارای فرزند دارای اختلال هستند وارد میکند. طبق گفته فائزه دهقان که جز هیئت علمی کاردرمانی است، حدود ۴۴ هزار تومان برای هر نیم ساعت کار درمانی و گفتار درمانی باید پرداخت شود.
در صورتیکه خانوادهای از پس این هزینه بر نیاید، مشکلات فرزندش نه تنها حل نمیشود، بلکه روز به روز اعتماد به نفس کمتری در کودک ایجاد میشود. پیشنهاد میشود در صورت نداشتن هزینه این خدمات، از روش گفتار درمانی در منزل توسط والدین استفاده گردد.