معرفی وبلاگ
امام علی (ع): هر چيز داراي سيماست ، سيمای دين شما نماز است.( بحار الانوار، ج ,82 ص 227 )
دسته
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1208877
تعداد نوشته ها : 703
تعداد نظرات : 69
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

یکی از مهمترین و اساسی ترین ارکان ساخت و ساز، متره و برآورد می باشد. متره و برآورد علمی است برای اندازه گیری، که همه ی جوانب کارها را در بر می گیرد. قبل از ساخت هر پروژه ای نیاز هست که همه ی آنچه که برای ساخت پروژه استفاده می شود را متره و برآورد کنند.

بیایید با مطرح کردن یک مثال، بهتر متره و برآورد را درک کنیم؛ انسان در زندگی خود قبل از اینکه عمل و کاری را انجام دهد، آن را خوب می سنجد و عواقب آن را در نظر می گیرد، یا به عبارت دیگر آن را متره می کند. توی این مقاله در مورد تخصص مهندس مترور و اینکه باید چه مهارت ها و همچنین چه خصوصیاتی داشته باشد توضیح می دهیم. در مقاله های بعد، آموزش های متره و برآورد را قرار می دهیم.

متره کلمه ی فرانسوی است که به معنی متر کردن (اندازه گرفتن) می باشد و در زبان فارسی کلمه ی متره بیشتر در کارهای مهندسی کاربرد دارد.

به کسانی که مقادیر و اندازه ها را متره و برآورد می کنند، مترور گفته می شود. مترور برای انجام دادن هر پروژه ای پارامترهای؛ ۱) زمان ۲) هزینه ۳) مقدار و ۴) مکان آن را مورد سنجش و اندازه گیری قرار می دهد و آن را برای کمترین زمان و هزینه ی اجرا، برآورد می کند.

 

۴ موضوع که قبل از یادگیری متره و برآورد باید یاد بگیرید

۱. نقشه خوانی را به خوبی بدانید.

۲. دانش کافی در مورد محاسبه ابعاد داشته باشید.

۳. در محاسبه ابعاد و برآورد هزینه دقت کافی داشته باشید.

۴. شناخت کافی از روش های اجرایی، مصالح، مشخصات و مقررات مربوطه داشته باشید.

 

در اینجا که صحبت از کسب درآمد کردیم بهتر است از آزمون نظام مهندسی هم صحبتی کنیم. آزمونی که بعد از فارغ التحصیلی امید هر مهندس به حساب می آید!

شرکت در آزمون نظام مهندسی و دریافت پروانه اشتغال به کار چه فایده ای دارد؟

باید خدمتتان عرض کنم ارزش این پروانه در آن است که اولا مجوزی است که می توانید با استفاده از آن دفتر مهندسی یا شرکت حقوقی خود را ثبت و تاسیس کنید و  همچنین از مهندسین دیگر استفاده کنید و پروژه های بزرگی بگیرید. دوما مجوزی برای ارتقا به پایه های بالاتر می باشد. یعنی اگر پروانه پایه ۳ که با شرکت و قبولی در آزمون نظام مهندسی دریافت می کنید را نداشته باشید، هیچ گاه نمی توانید پروانه پایه ۲ ، پایه ۱ و همچنین ارشد را دریافت کنید! و هر چقدر هم دیرتر موفق به دریافت پروانه پایه ۳ شوید طبیعتا پایه های بالاتر (پایه ۲ ، پایه ۱ و ارشد) را دیرتر دریافت خواهید کرد. چون برای دریافت پروانه ی پایه های بالاتر باید مدت زمان خاصی از دریافت پروانه ی پایه ۳ شما گذشته باشد.

پس هر چقدر که دیرتر در آزمون نظام مهندسی قبول شوید، فرصت های بیشتری را از دست خواهید داد.

 

تسلط کافی به مباحث مقررات ملی ساختمان ندارید!

اگر شما تسلط کافی و اساسی روی مباحث مقررات ملی ساختمان ندارید و فقط یک مطالعه کلی و سر، سری داشتید، من پیشنهاد می کنم مباحثی که بیشتر اهمیت دارند مثلا مباحث ۹ ، ۱۰ ، ۸ ، ۲ ، ۶ ، ۱۲ ، ۱۱ ، ۵ و راهنمای جوشی و اتصالات جوشی، یک مطالعه ی کامل و اجمالی (روزنامه وار و البته با دقت) داشته باشید چون بیشتر سوالاتی که در آزمون نظام مهندسی مطرح می شوند از این مباحث هستند.

دسته ها : رپورتاژ
X